Le itu fou ole fa'amama otaota ile lumana'i?Va'ai pe fa'afefea ona suia fale otaota a Dutch

Mo lenei mafua'aga, ua taumafai ai atunu'u o le lalolagi i auala fa'atekinisi eseese, ma le naunau e ausia le fa'asaoina o le malosi ma le fa'aitiitia o le fa'aoso, ma toe fa'afo'isia le si'osi'omaga o le lalolagi.

I lalo o le mamafa mai lea vaega i lea vaega, o otaota otaota, e pei o le tele o tagata faʻatau malosi, e masani lava ona feagai ma suiga:

Mo se faʻataʻitaʻiga, faʻamalosia le gaioiga o le faʻaitiitia o le filogia ma auai i le aveeseina o le nitrogen ma le phosphorus;

Mo se fa'ata'ita'iga, ia fa'aleleia le fua fa'atatau o le malosi e fa'atino ai le fa'aleleia o tulaga masani ma le suiga ina ia ausia ai le fa'amama maualalo o le kaponi otaota;

Mo se faʻataʻitaʻiga, e tatau ona gauai atu i le toe faʻaleleia o punaoa i le faagasologa o le faʻaogaina o otaota ina ia ausia le toe faʻaaogaina.

E iai la:

I le 2003, na fausia ai i Sigapoa le falevai muamua a le NeWater na toe fa'afo'isia, ma o le toe fa'aaogaina o otaota na o'o atu i tulaga o vai inu;

I le 2005, na maua ai e le Austrian Strass otaota togafitiga le malosi o le tagata lava ia mo le taimi muamua i le lalolagi, faʻalagolago naʻo le toe faʻaleleia o le malosi o vailaʻau i otaota e faʻafeiloaʻi ai le faʻaaogaina o le malosi o togafitiga o otaota;

I le 2016, na fa'atulafonoina ai e le tulafono a Suiselani le toe fa'aleleia o puna'oa phosphorus e le toe fa'afouina mai otaota (sludge), otaota manu ma isi mea filogia.

I le avea ai o se malosiaga faʻasao vai e lauiloa i le lalolagi, o Netherlands e masani lava e le mamao i tua.

O lea la i aso nei, o le a talanoa le faatonu ia te oe e uiga i le auala e faʻaleleia ma suia ai fale otaota i Netherlands i le vaitau o le carbon neutrality.

Le manatu o le suavai leaga i Netherlands - o le faʻavae o NEWs

O Netherlands, o loʻo i totonu o le delta o le Rhine, Maas ma Scheldt, o se fanua maualalo.

I le avea ai ma se tagata siosiomaga, o taimi uma lava ou te taʻua ai Holani, o le mea muamua e oso aʻe i loʻu mafaufau o le Delft University of Technology.

Aemaise lava, o lona Kluvyer Biotechnology Laboratory e lauiloa i le lalolagi mo ana taunuʻuga i tekinolosi faʻainisinia microbial.O le tele o tekinolosi e togafitia ai meaola leaga ua tatou masani ai nei e sau mai iinei.

E pei o le denitrification phosphorus aveese ma phosphorus recovery (BCFS), pupuu-vave nitrification (SHARON), anaerobic ammonium oxidation (ANAMMOX/CANON), aerobic granular sludge (NEREDA), itu vaitafe faatamaoaigaina / mainstream faaleleia nitrification (BABE), meaola Plastic ( PHA) toe fa'aaogaina, ma isi.

E le gata i lea, o nei tekinolosi ua atiina ae foi e Polofesa Mark van Loosdrecht, lea na ia manumalo ai i le "Nobel Prize" i le pisinisi vai - Singapore's Lee Kuan Yew Water Prize.

I aso ua leva, na tuʻuina mai ai e le Iunivesite o Tekonolosi a Delft le manatu o le faʻaogaina o otaota otaota.I le 2008, o le Netherlands Applied Water Research Foundation na faʻapipiʻiina lenei manatu i totonu o le faʻavae "NEWs".

O lona uiga, o le faapuupuuga o le fuaitau Nutrient (nutrient) + Malosiaga (malosi) + Suavai (vai) falegaosimea (gaosimea), o lona uiga o le otaota otaota i lalo o le manatu gafataulimaina o le mea moni o se fale gaosi oloa tolutasi o meaʻai, malosi ma toe faʻaaogaina. vai.

Ae o le mea ua tupu o le upu "NEWs" e iai foi se uiga fou, o le ola fou ma le lumanaʻi.

E maeu le lelei o lenei "TALA FOU", i lalo o lona auivi, e toetoe lava a leai se otaota i le uiga masani i le otaota:

O mea faʻalenatura o le ave o le malosi, lea e mafai ona faʻaaogaina e faʻaleleia ai le faʻaaogaina o le malosi o le gaioiga ma ausia le faʻamoemoega o le gaioiga carbon-neutral;o le vevela o loʻo i totonu o le otaota lava ia e mafai foi ona liua i se aofaiga tele o le vevela / malosi malulu e ala i le pamu vevela puna vai, lea e le gata ina saofagā i le gaioiga carbon-neutral, ae mafai foi ona auina atu le vevela / malulu i le sosaiete.Ole mea lea ole fale eletise.

O mea'ai i totonu o otaota, aemaise lava phosphorus, e mafai ona toe maua lelei i le faagasologa o togafitiga, ina ia tuai ai le le lava o punaoa phosphorus i le tele.O mea ia o lo'o i totonu o le fale gaosi mea'ai.

A maeʻa le toe faʻaleleia o mea faʻaola ma meaʻai, e faʻamaeʻa le sini autu o le togafitia o otaota masani, ma o punaoa o totoe o le vai faʻaleleia lea tatou te masani ai.O le uiga lea o le fale vai toe maua.

O le mea lea, o Netherlands fo'i na fa'apotopotoina laasaga o le fa'agasologa o le fa'aogaina o otaota i ni faiga tetele se ono: ①fa'amama;②togafitiga faavae;③post-togafitiga;④sludge togafitiga;

E foliga faigofie, ae o le mea moni o loʻo i ai le tele o tekinolosi e filifili mai tua o laasaga taʻitasi, ma e mafai foi ona faʻaaogaina le tekinolosi tutusa i laasaga faʻagasologa eseese, e pei lava o faʻasologa ma tuʻufaʻatasiga, e mafai ona e maua i taimi uma le auala sili ona talafeagai e togafitia ai le otaota.

Afai e te manaʻomia oloa o loʻo i luga e togafitia ai lapisi eseese, faʻamolemole faʻafesoʻotaʻi matou.

cr: Naiyanjun Environmental Protection Hydrosphere


Taimi meli: Me-25-2023